За Мен

Това е моята възможност да ти помогна да опознаеш човека зад Iva Lambova.

Казвам се Ива…маркетолог по призвание, начинаещ разработчик на Android мобилни приложения и пчелар – любител по случайност, безкрайно обичаща България и Света с всичките им странности и цветове.

Историята до тук е дълга, така че нека започваме! 😊

Като малка винаги мечтаех за далечни земи и тайничко се надявах един ден да бъда „откривател“. Растейки, разбрах, че тази дума има различни измерения в социалните и работни условия на 21-ви век, различни от тези в книгите. Реших обаче, че дипломирайки се в сферата на туризма, ще успея да отворя платната си по посока на ветровете и ще заплувам смело към други брегове.

Планът ми беше успешен! През първите студентски години в Нов Български университет, насочих курса към САЩ, а след това Лапландия. Четири години по-късно, гладът за още новости ме отведе в Италия, където завърших магистратура, и където се сблъсках академично със силата и ролята на социалните мрежи в обществото и бизнеса днес.

Италия, нямаше да бъде последната ми спирка. От там, отворих платна към Ирландия. Тази малко позната за мен тогава страна, сгушена между ниски хълмове и зеленина. Ирландия е ключето в развитието ми като маркетолог и любовта към пчелите.

Като току-що завършил студент, получих възможност за стаж в агенция за дигитален меркетинг и софтуерни продукти. Екипът ми беше повече от шарено-културен, а ръководството ми гласува доверие, позволявайки ми да работя по маркетинг проекти, обхващащи стратегиии за съдържанието, маркетинг в социалните мрежи и Google, SEO и уеб оптимизация.

Като онлайн макретинг специалист имах възможността да работя по проекти за най-голямата музикална корпорация в света с представителства в 60 страни, най-голямата ирландска фризьорска верига, един от най-големите foodie фестивали в Ирландия, една от най-големите клиники за ин витро услуги в Ирландия, както и с други по-малки представители в сферата на медицинското оборудване и технологиите за наблюдение.

Интересът и ентусиазма ме тласкаха напред, и вече работех като онлайн маркетинг специалист. Имах възможността да натрупам опит и като мениджър операции, но колкото и предизвикателна да беше новата сфера на развитие, тя отне много от предишните ми задължения като маркетолог, близо до клиентите, които в последствие се превърнаха в много повече от клиенти.

Не се нуждаех от много време, за да разбера, че моето място е близо до клиента, при стратегическото планиране на онлайн маркетинг подхода, прилагането на методите, анализа на резултатите и оптимизацията. Това беше и все още е моето призвание и най-голям интерес.

Във времето, в което растях професионално, растеше и чувството за носталгия. Исках да бъда в служба на страната си, близо до корените. Задавах си много въпроси, на които все още нямам отговори. Но, това е един от най-щастливите курсове на моята лодка.
Сега тя е на котва, с прибрани платна.

Кратко за еволюцията на Iva Lambova

Iva Lambova се роди от желанието ми да приложа наученото, предлагайки достъпна, качествена и образователна услуга, на тези които искат да достигнат до своята целева група, осъществявайки устойчива и дългосрочна връзка.

Успехът на всеки бизнес, дейност или кауза зависи от клиентите, партньори или привърженици, всички онези хора, които прекарват огромна част от времето си в мрежата, търсейки информация, слушайки или дискутирайки продукти, услуги, теми, казуси.

Вярвам, че дискусията за необходимостта от интегриран онлайн маркетинг подход в българското пространство ще се задълбочава повече. Бизнесът ще научи постепенно, че не отделните и краткосрочни кампании носят резултат, а дългосрочните и интегрирани подходи насочени към диалог и устойчиви взаимоотношения.

В работата си съм винаги водена от тези ценности

  • Партньорствай или винаги карай отсрещния да чувства подкрепа и разбирателство
  • Постоянствай като правиш, това което казваш, че ще направиш
  • Иновативност или живей в бъдещето, но действай в настоящето
  • Майсторлък или никога не спирай да учиш, докато не намериш и постигнеш своя най-велик потенциал
  • Вдъхновявай или бъди пример за тези, които идват след теб
  • Остави позитивна следа или остави хората в по-добро, от това, в което си ги срещнал

Искаш да работим заедно?